BLOG

Je comfortzone oprekken, zo doe je dat!

Je comfortzone is die plek waar jij je prettig en veilig voelt en verlaat je bijvoorbeeld zodra je je begeeft in situaties die je nooit eerder hebt meegemaakt, of juist mindere ervaringen in hebt opgedaan. Dit zijn ook dé momenten waarop je brein moet stretchen, zijn vitaliteit traint en jouw persoonlijke groei bevordert. Anderzijds, als je te lang uit je comfortzone blijft, kost het je te veel energie. In deze blog leg ik je uit hoe je je comfortzone kunt herkennen, wat het effect is van een te krappe comfortzone en hoe je deze gemakkelijk weer vergroot.

Lees meer

[Vlog] Gebruik jij te veel van je energie? Zo herken je dat direct

Op de dagen dat je echt moet pieken, gebruiken we natuurlijk ook meer energie. Dit is helemaal niet verkeerd, want door af en toe flink gebruik te maken van je beschikbare energie, houd je jouw energiesystemen vitaal. Toch kun je ook te veel gebruik maken van je beschikbare energie en verbruik je meer dan nodig. Weet jij waaraan je dit kunt herkennen? In deze korte vlog laat ik je zien welk signaal je hierin veel inzicht geeft.

Lees meer

[Vlog] Hierdoor worden gebeurtenissen in je brein groter opgeslagen⠀⠀

Ben jij iemand die een indrukwekkende gebeurtenis graag met anderen deelt? En misschien niet alleen met anderen, maar ook herhaalt voor jezelf, in je hoofd? Ons brein smult ook van deze herhalende verhalen en gaat daarom zijn verdubbelaar inzetten. In deze korte vlog leg ik je uit wat ik met deze verdubbelaar bedoel en ontdek je ook waarom het herhalen van deze verhalen niet altijd in je voordeel is.

Lees meer

Zó kun je het beste je focus verbeteren

We hebben net de meivakantie achter de rug. Een tijd waarin je er even gemakkelijk tussenuit kan gaan om je hoofd leeg te maken. Maar wanneer heeft een brein eigenlijk rust en heb je daar ook echt een vakantie voor nodig? Ik denk dat er naast een heerlijke vakantie meer effectieve manieren zijn om je brein rust te geven en die ook direct meer focus opleveren.

Lees meer

[Vlog] Krijg jij je werk weer niet af? Zo word je pas echt efficiënt! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Per week werken we minimaal drie uur over, of méér dan dat we van plan waren. Als het werk nog niet af is, gaan we gemakkelijk wat langer door, of nemen we het mee naar huis. En als je je realiseert dat dit je dagelijkse routine is geworden, is het tijd voor actie! In deze korte vlog leg ik je uit hoe je deze vicieuze cirkel snel kunt doorbreken.

Lees meer