BLOG
7 praktische tips voor meer focus en productiviteit
Focus en productiviteit zijn twee van de belangrijkste factoren voor succes. Focus is je aandacht volledig op iets richten waarbij je duidelijke doelen voor ogen hebt. Door hier vervolgens productief mee aan de slag te gaan, krijg je op een dag meer gedaan en kun je mooie stappen zetten op weg naar je doel. Toch lukt dit niet altijd omdat we vaak gestoord worden. In deze blog zet ik zeven praktische tips voor je op een je rij, waarmee je je focus kunt vergroten.
2 simpele acties voor meer energie
Er zijn veel ballen om in de lucht te houden op een dag. Het (werkende) leven ervaren we soms dan ook wel als topsport. Gelukkig kunnen we hier ook veel van leren. In deze blog neem ik je mee naar de TopSport en laat ik je zien welke lessen we hieruit kunnen trekken en hoe we deze praktisch en simpel kunnen toepassen in ons dagelijks leven.
[Vlog] Zo bespaar je energie tijdens een meeting
Energievreters, we hebben ze allemaal, maar ze oplossen is niet altijd even eenvoudig. Vaak zien we de mogelijkheden en kansen niet eens meer om ermee aan de slag te gaan. In deze korte vlog leg ik uit hoe je met het stellen van twee vragen weer oplossingen in beeld krijgt, om jouw energievreters uit de weg te helpen.
Zo overtuig jij je manager of teamleider van een goed idee
Je bent al een tijd op zoek naar de oplossing voor het probleem in jouw team. Maar nu heb je het gevonden en dit gaat echt het verschil maken. Er rest je nu nog maar één hobbel, voordat je met de oplossing aan de slag kan en dat is je manager, management of teamleider overtuigen. Waar moet je rekening mee houden en hoe pak je dat nou het beste aan?
Zo rond je de opleiding EnergieDeskundige af
In de opleiding EnergieDeskundige geef je een presentatie over de eindopdracht. Hier lees je een korte samenvatting van een paar presentaties.
Herken jij deze 3 componenten van veerkracht?
Uit welke drie componenten bestaat veerkracht en hoe zijn deze aan energie verbonden? In deze blog lees je wat de mentale, operationele en sociale component van veerkracht betekenen en welke belangrijke rol persoonlijke energie daarin speelt.
Herken jij de emotionele leeftijd van jezelf en je collega’s?
Soms kan een collega ongelofelijk kinderachtig reageren, of je betrapt jezelf erop. Dat kan tot onhandige werksituaties leiden en je te veel energie kosten. Veel organisatie kampen met een cultuur die te veel energie kost, juist door deze gedragingen. In deze blog neem ik je mee naar de emotionele leeftijd van medewerkers en karaktervormende organisaties die veel energie besparen, veerkrachtig zijn en zo nieuw personeel aan zich weten te binden.
[Vlog] Herken jij de volgorde in deze kenmerken van een energiegebrek?
Jouw persoonlijke kenmerken van energie zijn een belangrijke graadmeter om in de gaten te houden, want hiermee kun je een energietekort snel opmerken. De typische volgorde van de kenmerken die ik in deze vlog benoem, geven ook aan hoeveel energie je al verbruikt hebt. Een mooie en simpele peilstok om een energietekort op tijd te voorkomen.
Zo meet je jouw hoeveelheid energie
Persoonlijke energie, het lijkt ongrijpbaar, maar gelukkig is het te meten. In deze blog heb ik verschillende manieren van energiemeten voor je op een rijtje gezet. Of je nu kiest voor een biofeedbackmeting, een vragenlijst of je eigen meetinstrument, inzicht krijgen in jouw hoeveelheid energie is erg waardevol en een mooi startpunt voor gerichte acties om (nog) meer energie te verkrijgen.
[Vlog] Pak jouw energievreter aan met deze twee vragen
Energievreters, we hebben ze allemaal, maar ze oplossen is niet altijd even eenvoudig. Vaak zien we de mogelijkheden en kansen niet eens meer om ermee aan de slag te gaan. In deze korte vlog leg ik uit hoe je met het stellen van twee vragen weer oplossingen in beeld krijgt, om jouw energievreters uit de weg te helpen.