BLOG

[Vlog] Meer energie? Zet dan je gelukshormonen aan het werk!

Energie is de drijvende kracht achter jouw succes. Het is onder andere de brandstof voor je focus, je concentratie en al je andere breinactiviteiten. We weten natuurlijk al dat bijtankmomenten hierin essentieel zijn. Maar er is nog een heel gave manier om snel aan meer energie te komen. In deze korte vlog laat ik je zien hoe je je gelukshormonen kunt inzetten voor meer energie. En het leuke is, het werkt niet alleen voor jou, je doet er ook een ander een groot plezier mee!

Lees meer

Ben jij offline op vakantie?

Het is een hippe term, een digitale detox. Veel mensen detoxen op vakantie zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Ze gaan in hun vakantie gewoon niet online. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit wordt ervaren als een realiteitswinst. Deelnemers hadden het gevoel “er echt te zijn” en zelfs “meer te leven”. In deze blog beschrijf ik wat er met je actiehormonen en je brein gebeurt als je een tijdje offline gaat en wat je dat oplevert. Zeer de moeite waard als je iemand bent die zeer productief en energiek zijn werk wil doen!

Lees meer

[Vlog] Zo vergroot je je geheugencapaciteit

Maak jij veel lijstjes om dingen te onthouden? Of merk je op dat je steeds vaker iets vergeet? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je de prijs betaalt voor het gebruik van het stresshormoon cortisol. Als er vaak veel cortisol in je bloed aanwezig is, verandert er namelijk iets in je brein. In deze korte vlog leg ik je uit wat er verandert en hoe je dit snel en op een leuke manier kunt herstellen.

Lees meer

[Vlog] Hierdoor lukte het Maarten van der Weijden deze keer wel

Wat vorig jaar onmogelijk was, is hem afgelopen week wél gelukt. Na 195 kilometer zwemmen kwam hij in Leeuwarden over de finish. Het lukte hem zelfs nog om zelfstandig naar de ambulance te lopen, die ter controle voor hem klaar stond. Deze keer had Maarten drie belangrijke zaken aangepast. Ik denk dat een van deze drie aspecten essentieel was om deze zware tocht te kunnen volharden. In deze korte vlog leg ik je uit om welk element het gaat en hoe ook jij hier je voordeel mee kan doen.

Lees meer

Efficiënt luisteren doe je zo!

Bij conversaties wordt regelmatig niet echt geluisterd, maar wordt vaak gewacht op een beurt om te spreken. Jammer, want efficiënt luisteren is zeer waardevol. Hoe beter je er in wordt, des te waardevoller je zult zijn voor de mensen om je heen, omdat je ze veel beter kunt begrijpen en kan helpen. Wist je dat er twee manieren van luisteren zijn? Met één van deze twee manieren luister je zeer efficiënt en bespaar je nog energie ook! In deze blog kun je lezen om welke twee vormen van luisteren het gaat en hoe ook jij hier snel gebruik van kunt maken.

Lees meer

Je comfortzone oprekken, zo doe je dat!

Je comfortzone is die plek waar jij je prettig en veilig voelt en verlaat je bijvoorbeeld zodra je je begeeft in situaties die je nooit eerder hebt meegemaakt, of juist mindere ervaringen in hebt opgedaan. Dit zijn ook dé momenten waarop je brein moet stretchen, zijn vitaliteit traint en jouw persoonlijke groei bevordert. Anderzijds, als je te lang uit je comfortzone blijft, kost het je te veel energie. In deze blog leg ik je uit hoe je je comfortzone kunt herkennen, wat het effect is van een te krappe comfortzone en hoe je deze gemakkelijk weer vergroot.

Lees meer

[Vlog] Gebruik jij te veel van je energie? Zo herken je dat direct

Op de dagen dat je echt moet pieken, gebruiken we natuurlijk ook meer energie. Dit is helemaal niet verkeerd, want door af en toe flink gebruik te maken van je beschikbare energie, houd je jouw energiesystemen vitaal. Toch kun je ook te veel gebruik maken van je beschikbare energie en verbruik je meer dan nodig. Weet jij waaraan je dit kunt herkennen? In deze korte vlog laat ik je zien welk signaal je hierin veel inzicht geeft.

Lees meer

[Vlog] Hierdoor worden gebeurtenissen in je brein groter opgeslagen⠀⠀

Ben jij iemand die een indrukwekkende gebeurtenis graag met anderen deelt? En misschien niet alleen met anderen, maar ook herhaalt voor jezelf, in je hoofd? Ons brein smult ook van deze herhalende verhalen en gaat daarom zijn verdubbelaar inzetten. In deze korte vlog leg ik je uit wat ik met deze verdubbelaar bedoel en ontdek je ook waarom het herhalen van deze verhalen niet altijd in je voordeel is.

Lees meer

Zó kun je het beste je focus verbeteren

We hebben net de meivakantie achter de rug. Een tijd waarin je er even gemakkelijk tussenuit kan gaan om je hoofd leeg te maken. Maar wanneer heeft een brein eigenlijk rust en heb je daar ook echt een vakantie voor nodig? Ik denk dat er naast een heerlijke vakantie meer effectieve manieren zijn om je brein rust te geven en die ook direct meer focus opleveren.

Lees meer

[Vlog] Krijg jij je werk weer niet af? Zo word je pas echt efficiënt! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Per week werken we minimaal drie uur over, of méér dan dat we van plan waren. Als het werk nog niet af is, gaan we gemakkelijk wat langer door, of nemen we het mee naar huis. En als je je realiseert dat dit je dagelijkse routine is geworden, is het tijd voor actie! In deze korte vlog leg ik je uit hoe je deze vicieuze cirkel snel kunt doorbreken.

Lees meer