BLOG

[Vlog] Zo doorbreek je drukte

[Vlog] Zo doorbreek je drukte

Als we aan iemand vragen: “Hoe gaat het met je?”, horen we vaak het antwoord: “druk”. Veel mensen hebben te veel te doen in te weinig tijd en proberen dat met timemanagement in goede banen te leiden. Helaas kost je dit op den duur te veel energie, waardoor je maar achter jezelf aan blijft lopen. In deze korte vlog laat ik je zien hoe deze cirkel van drukte ontstaat en hoe je deze kunt doorbreken, voor een veel energieker en relaxter leven.

Herken jij deze top 5 van corona-energievreters?

Herken jij deze top 5 van corona-energievreters?

Deze week is het coronamonument onthuld. Een monument als blijvende herinnering aan de coronacrisis. Het is opgericht ter herdenking aan alle overledenen, maar ook voor iedereen die in de zorg werkt. Het richt zich duidelijk op de zichtbare gevolgen van deze periode. Maar er is ook veel ander en minder zichtbaar leed. Het heeft veel mensen te veel energie gekost, waardoor ze nu niet optimaal meer kunnen functioneren. In deze blog neem ik je mee naar de top 5 van energievreters, die veel mensen in de afgelopen tijd hebben ervaren. Herken jij ze ook?

Dit is er nodig om energiek terug naar de werkvloer te gaan (deel 2)

Dit is er nodig om energiek terug naar de werkvloer te gaan (deel 2)

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de medewerkers in de toekomst vaker thuis wil blijven werken. Dit percentage lag vóór corona aanmerkelijk lager. Corona heeft niet alleen ons brein veranderd, maar het geeft ons ook kansen om ons werk in de toekomst nog beter in te richten. In dit tweede deel van deze tweedelige blog “Terug naar het werk, hoe pakken we dat aan?” laat ik je de stappen zien die voor een succesvolle en energieke transitie zorgen.

Corona heeft ons brein veranderd, herken jij het grotsyndroom? (deel 1)

Corona heeft ons brein veranderd, herken jij het grotsyndroom? (deel 1)

De een heeft al op het terras gezeten, terwijl de ander het liever nog even afwacht. Nu we (deels) terug naar het werk kunnen, staan we hier ook met gemengde gevoelens in. De een staat te trappelen, terwijl de ander liever thuis blijft werken. In deze tweedelige blog “Terug naar het werk, hoe pakken we dat aan?” laat ik je zien dat de lockdown ons veranderd heeft en hoe we met slimme stappen gemakkelijk terug naar de werkvloer kunnen.

[Vlog] Zo tank je energie bij in een zucht

[Vlog] Zo tank je energie bij in een zucht

Ik houd ervan om de complexe wetenschappelijke systemen van ons lichaam simpel en werkbaar te maken, om daarmee alle kansen voor (nog meer) vitaliteit en succes te pakken. Dat doen we uiteraard in onze trainingen, maar ook in deze korte vlog. Moeiteloos energie bijtanken is helemaal niet zo ingewikkeld, we doen het al onbewust en misschien wel vaker dan we denken. In deze vlog leg ik je uit hoe jij hier snel en gemakkelijk meer gebruik van kunt maken.

5 eigenschappen die je te veel energie kosten

5 eigenschappen die je te veel energie kosten

Professionals hebben vaak prachtige eigenschappen die ze succesvol maakt. Behalve succes kunnen deze eigenschappen soms ook te veel aan energie vragen en voor verschillende ongemakken zorgen. Van de vele professionals die ik de afgelopen jaren heb getraind, zijn dit de vijf eigenschappen die te veel energie kosten. Herken jij een van deze eigenschappen, of de fysieke prijs die je ervoor moet betalen?

[Vlog] Moeite met concentreren? Zo vergroot je jouw focus

[Vlog] Moeite met concentreren? Zo vergroot je jouw focus

Heb jij moeite om je concentratie lang vast te houden? Misschien is het je ook opgevallen dat het de ene keer beter lukt om je focus vast te houden, dan de andere keer? In deze korte vlog leg ik je uit hoe focus werkt in je brein en hoe jij hier optimaal gebruik van kunt maken, om je concentratie te verbeteren of te vergroten.

Zo maak je van tegenwerkers, meewerkers

Zo maak je van tegenwerkers, meewerkers

Stel je voor, je hebt je de afgelopen dagen uit de naad gewerkt om je collega uit de brand te helpen, door een presentatie voor hem voor te bereiden. Je bent de volgende dag bij de presentatie en je hoort hem zeggen dat hij tot diep in de nacht heeft doorgewerkt om deze presentatie tot in de puntjes voor te bereiden.
Je gelooft je oren niet! Dat was in ieder geval de laatste keer dat je hem geholpen hebt! Tegenwerkers, ze zorgen voor veel frustratie, maken dat een samenwerking niet vlot verloopt en er veel energie verloren gaat. In deze blog laat ik je zien hoe je tegenwerkers kunt herkennen, waarom ze dit gedrag vertonen en vooral hoe je er meewerkers van kunt maken.

De 3 geheimen achter topteams

De 3 geheimen achter topteams

Teamwork, we hebben er allemaal mee te maken, of het nu thuis is, bij het sporten, of op je werk. Samenwerken kan elkaar bijzonder versterken, het allerbeste in elkaar naar boven halen. Maar soms gebeurt dat juist helemaal niet. Wat is nu het geheim achter topteams? In deze blog neem ik je mee naar de magie die topteams blijvend op hoog niveau laten presteren. En mocht je benieuwd zijn of jij onderdeel kan uitmaken van een topteam, loop dan zeker de checklist eens door onderaan deze blog.