BLOG

Verminder je stress met dorst!

Hoe vaak loop jij op een werkdag naar de koffieautomaat? Of heb jij juist standaard een fles water op je werkplek staan, waar je met grote regelmaat uit drinkt? Wist je dat je je stressniveau kunt verminderen door op een specifieke manier je dorst te lessen? In deze blog leg ik je uit wat er gebeurt bij dorst en hoe je hier je voordeel mee kan doen.

Lees meer

[Vlog] Kan je rust creëren met een oogoefening?

Kan je rust creëren met een oogoefening? Als je jezelf eens goed in de ogen kijkt, kun je zien hoe het met je stressniveau is. Onze ogen vertellen direct in welke staat je je bevindt. Gelukkig werkt het ook andersom! Met een simpele oogbeweging kun je snel rust in je systeem creëren. In deze korte vlog leg ik je uit hoe je dat doet.

Lees meer

Waarom ‘ja-zeggers’ juist egoïstisch zijn

Vind jij het soms lastig om “nee” te zeggen? Help je graag iemand en zeg je als het even kan “ja”? Houd je er niet van om mensen in de steek te laten, of ze teleur te stellen? Dan ben je eigenlijk best egoïstisch bezig. Dat klinkt natuurlijk wel wat tegengesteld. Lees in deze blog waarom je als ‘ja-zegger’ vooral aan jezelf denkt en ga ervaren hoe dit systeem werkt.

Lees meer

[Vlog] Stress maakt je vitaal, behalve deze vorm ervan

Vraag jij je dat ook wel eens af? Wat is nu het handigste moment van de (werk)dag om flink gas te geven? Is dat juist direct in de ochtend of juist later op te dag? Er is een deel van de dag dat je meer energie tot je beschikking hebt. In deze korte vlog laat ik je zien welk moment dat is en hoe je dag er qua energie uitgifte er dan het beste uit kan zien.

Lees meer

Hoe je to-do-lijstjes wel afkrijgt!

In de hectiek van een werkdag is je to-do-lijst vaak je grote redding. Je stelt er prioriteiten mee, je krijgt er overzicht van en het geeft een voldaan gevoel om taken af te vinken. Maar krijg jij ze altijd af? En waarom lukt het soms wel en soms (weken) niet? In deze blog lees je hoe dat komt en hoe je hier snel korte metten mee maakt.

Lees meer