BLOG

Meer energie door compassie

Meer energie door compassie

Er ontstaan in perioden van veel stress, onzekerheid of tijden van grote veranderingen, twee verschillende reacties bij mensen. Om te overleven gaat de ene groep zich op zichzelf focussen, terwijl de andere groep in verbinding blijft met zijn omgeving, daarbij compassie toont en hulp aanbiedt. Interessant genoeg houdt de groep die compassie toont zijn energiebatterij wel gemakkelijker gevuld. In deze blog leg ik uit hoe dat werkt en hoe jij dit positief kunt inzetten om energie te besparen.

Zo haal je het maximale uit je vakantie

Zo haal je het maximale uit je vakantie

Herken jij dat ook dat je vakantie pas echt begint als de eerste week er al op zit? Dat je in de tweede week van je vakantie pas echt tot rust kan komen? Het is heel zinvol om je vakantie nu al voor te bereiden om deze ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Lees in deze blog 8 tips voor een zachte overgang en hoe je hiermee het maximale uit je vakantie kunt halen!

Hoe je to-do-lijstjes wel afkrijgt!

Hoe je to-do-lijstjes wel afkrijgt!

In de hectiek van een werkdag is je to-do-lijst vaak je grote redding. Je stelt er prioriteiten mee, je krijgt er overzicht van en het geeft een voldaan gevoel om taken af te vinken. Maar krijg jij ze altijd af? En waarom lukt het soms wel en soms (weken) niet? In deze blog lees je hoe dat komt en hoe je hier snel korte metten mee maakt.

Zo maak je je hoofd leeg en vergroot je je focus

Zo maak je je hoofd leeg en vergroot je je focus

Gebruik jij je vakantie ook om weer tot rust te komen? Heb je vrije dagen of het weekend echt nodig om je hoofd leeg te maken? Veel professionals zullen dit bevestigen, maar erkennen tegelijkertijd dat een weekend of vakantie soms ook niet volstaat. Is een vakantie echt essentieel om je brein rust te bieden? Ik geloof van niet. Er bestaan namelijk tal van effectieve manieren om je brein te ontspannen, die je ook direct meer focus opleveren.

6 tips om succesvol offline te gaan op vakantie

6 tips om succesvol offline te gaan op vakantie

Heerlijk. Bijna vakantie. Even helemaal niets. Even geen werk, geen stress, geen mailtjes…, toch? Het blijkt dat 25% van de Nederlandse vakantiegangers tijdens zijn of haar vakantie online gaat voor werk. Dit gaat vaak onopgemerkt. Even een telefoontje tussendoor aan de rand van het zwembad, of snel de laptop openen om een paar mailtjes te beantwoorden. Voor je het weet, zit je weer helemaal in je werkmodus.

Wat levert persoonlijk energiemanagement op?

Wat levert persoonlijk energiemanagement op?

Waar denk jij als eerste aan bij persoonlijk energiemanagement? Wat levert een kundig persoonlijk energiemanagement op? Als ik dit aan mensen vraag, denken zij vaak aan fysieke en mentale vitaliteit of het hebben van voldoende veerkracht en dat is natuurlijk helemaal correct. Maar het beschikken over voldoende persoonlijke energie heeft invloed op nog zoveel meer dan dat waar we vaak in eerste instantie aan denken. Zo heeft je energie ook invloed op je slaap, je focus en concentratie, het filteren van informatie, je gedrag, je prestaties, effectiviteit en het behalen van je doelen. Maar ook hoe aantrekkelijk je bent, je communicatie, je creativiteit, hoe je omgaat met werkdruk en je leiderschap. In deze blog doe ik uit de doeken dat je met goed persoonlijk energiemanagement sturing krijgt op al deze processen. Een goed beheer van je energie is dus onmisbaar voor iedereen die meer uit het leven en zijn werk wil halen.

Ben jij voorbereid op de 1 april grappen van jouw brein?

Ben jij voorbereid op de 1 april grappen van jouw brein?

Het is weer bijna 1 april, de dag waarop vooral kinderen graag grappen met ons uithalen. Vaak zijn we op onze hoede, maar toch trappen we er soms in. Zo werkt het ook met je brein; veel van deze ‘grappen’ ontgaan ons volledig. In deze blog leg ik uit hoe dat in zijn werk gaat en hoe jouw onderbewuste brein vaak een grap met je uithaalt, die je meer kan kosten dan je lief is.

Waarom ‘ja-zeggers’ juist egoïstisch zijn

Waarom ‘ja-zeggers’ juist egoïstisch zijn

Vind jij het soms lastig om “nee” te zeggen? Help je graag iemand en zeg je als het even kan “ja”? Houd je er niet van om mensen in de steek te laten, of ze teleur te stellen? Dan ben je eigenlijk best egoïstisch bezig. Dat klinkt natuurlijk wel wat tegengesteld. Lees in deze blog waarom je als ‘ja-zegger’ vooral aan jezelf denkt en ga ervaren hoe dit systeem werkt.

Aan deze 10 signalen herken je een energiegebrek

Aan deze 10 signalen herken je een energiegebrek

Als het lampje op het dashboard gaat branden, weet je dat het tijd is om te tanken. Maar hoe weten we nu voor onszelf, onze collega’s of medewerkers dat het tijd is om bij te tanken? Met welke signalen geven onze fysieke én mentale systemen aan dat je persoonlijke energievoorraad op een laag niveau zit? In deze blog deel ik de tien vlakken waarop een energiegebrek zich laat zien en kun je ontdekken dat we veel van deze signalen over het hoofd zien en nog niet koppelen aan een energiegebrek.