BLOG

[Vlog] Dit voordeel van thuiswerken wil je (zeker) meenemen naar kantoor

Ondanks dat er nog steeds bedrijven zijn waarbij medewerkers voorlopig nog volledig thuiswerken, zijn er ook organisaties waarbij medewerkers weer richting kantoor gaan. Helaas gaan daarmee sommige voordelen van het thuiswerken ook weer verloren. In deze korte vlog laat ik zien welk groot voordeel van het thuiswerken je absoluut mee zou moeten nemen naar kantoor, voor een betere focus, concentratie en energiebalans.

De 12 stappen die jou veel energieker maken

Ze zeggen weleens dat stress “er stiekem insluipt”. En dat is ook zo. Je kan het vergelijken met een kikker in een pan koud water, die op het vuur staat. Omdat de temperatuur langzaam opwarmt, springt de kikker er niet uit en zal hij het uiteindelijk niet overleven. In ons stresssysteem werkt dit principe net zo. We kunnen ongemerkt energie verliezen, waardoor we steeds minder gaan presteren. In deze blog laat ik je zien hoe dit fenomeen in zijn werk gaat en hoe je met de juiste stappen dit systeem positief kan beïnvloeden.

Energiemanagement in coronatijd

Energiemanagement in coronatijd

Vanaf deze week heeft TopState een wekelijkse column in de Coronakrant, waarin we onze kennis over energiemanagement delen. In deze serie columns laat ik steeds een ander onderdeel uit persoonlijk energiemanagement voorbijkomen, zodat jij aan de slag kunt met jouw persoonlijke hoeveelheid energie. Lees de reeks columns hier.

Zo haal je het maximale uit je vakantie

Zo haal je het maximale uit je vakantie

Herken jij dat ook dat je vakantie pas echt begint als de eerste week er al op zit? Dat je in de tweede week van je vakantie pas echt tot rust kan komen en kan gaan genieten? Het is heel zinvol om je vakantie nu al voor te bereiden om deze ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Lees in deze blog hoe je hiermee het maximale uit je vakantie kunt halen!

Wil jij een betere concentratie? Ga hiermee aan de slag

Wil jij een betere concentratie? Ga hiermee aan de slag

Hoe is het met jouw concentratie in deze thuiswerkperiode? Voor veel mensen is dit corona-uitdaging nummer één. Misschien word je vaak door je kinderen of vergaderende partner gestoord, of werk je in één streep door, waardoor concentreren steeds moeilijker wordt? In deze blog laat ik je zien hoe je je concentratie een boost geeft en met de juiste focus productief thuis aan het werk blijft.

[Vlog] Hoe kom je aan goede ideeën?

[Vlog] Hoe kom je aan goede ideeën?

In deze bijzondere tijd zie je veel mensen zoeken naar creatieve oplossingen. Ik heb al veel mooie initiatieven voorbij zien komen. Maar er zijn ook professionals die hun creativiteit even kwijt zijn. Ik kreeg bijvoorbeeld te horen: “Ik weet het nu even niet, het lijkt wel alsof mijn creatieve brein met vakantie is”. Het creatief denken gaat ze, juist nu, niet gemakkelijk af. In deze vlog leg ik je uit hoe dit werkt en hoe jij zo snel mogelijk in de beste stand kunt komen, om je onderbewuste brein weer met mooie oplossingen te laten komen.

Meer energie door compassie

Meer energie door compassie

In deze bijzondere tijd rondom het coronavirus merk ik op dat je, aan de hand van de reacties van mensen, deze in twee groepen kunt indelen. Er is een groep die zijn eigen hachje gaat redden, deze groep kijkt vooral naar zichzelf. De andere groep zijn de mensen die om zich heen blijven kijken en er samen met anderen het beste van willen maken. Beide reacties zie je altijd ontstaan in tijden van verandering en onzekerheid. De manier waarop je reageert heeft ook met de hoogte van je stresshormonen te maken. Het is zelfs zo dat de tweede groep veel meer energie overhoudt. In deze blog leg ik uit hoe dat werkt en hoe jij deze wisselwerking positief kunt inzetten om energie te besparen.

[Vlog] Hoe je met minder slaap toch productiever kan zijn

[Vlog] Hoe je met minder slaap toch productiever kan zijn

Ben jij iemand die in de ochtend ruim de tijd neemt, of kies je ervoor zo lang mogelijk te slapen om vervolgens te moeten haasten om op tijd te zijn? Onze slaapuren in de nacht bepalen onze productiviteit overdag, maar welke invloed heeft dat haasten in de ochtend? In deze korte vlog leg ik je uit met welke van deze twee gewoonten jij de meeste energie tot je beschikking hebt, om optimaal te presteren.