TopState Energie­Puzzel©

In 100 minuten meer energie!

Voor wie:

Teams tijd

Tijdsduur:

100 minutentijd

Prijs:

€15 per deelnemer

Deelnemers:

3-5 personen per groep

Zorg voor verbinding en energie met de EnergiePuzzel©

Wil jij live of online de verbinding in je team(s) op een ludieke manier versterken en daarbij samen aan de slag met persoonlijk energiemanagement? Dan is de TopState EnergiePuzzel© voor jou het juiste instrument!

Aan de slag met de EnergiePuzzel©

Tijdens het spelen van de puzzel doorloop je 9 puzzelstukken met op elk stuk een andere opdracht of vraag. De puzzel is erop gericht om samen op een ludieke manier een inhoudelijk gesprek over persoonlijke energie te voeren. Je komt hierbij de verschillende facetten van persoonlijke energie tegen, creëert samen inzichten en komt tot een plan van aanpak om het energieniveau van jezelf en daarmee je team te vergroten.

EnergiePuzzel Werkboekje

In het kort:

  • Speeltijd 100 minuten
  • Live of online
  • Groepjes van 3 tot 5 deelnemers waarvan 1 spelleider
  • Werkboekje per deelnemer
  • Optie: begeleiding vanuit TopState

Lees meer over de EnergiePuzzel in het tijdschrift TvOO

EnergiePuzzel© pakketten

Wil je zelf aan de slag met de EnergiePuzzel© of wil je dit liever uitbesteden?
Het kan allemaal met deze pakketten.

De meest gestelde vragen over de EnergiePuzzel©

Wat is het doel van de EnergiePuzzel?

Uitgangspunt bij het samenstellen van deze puzzel waren het versterken van de onderlinge verbinding, het stimuleren van het goede gesprek over energiemanagement en samen plezier maken. Het is ons gelukt deze ingrediënten allemaal in de EnergiePuzzel© te verwerken.

Wat moet ik zelf regelen?

Je kiest een van de drie pakketten en een moment om de puzzel te spelen. Na het goedkeuren van de offerte gaan wij direct voor je aan de slag en maken het je heel gemakkelijk.

 • Voor de onlineversie ontvang je van ons een mail met daarin de instructies stap voor stap uitgelegd. Het enige wat je nog moet doen is de deelnemers een uitnodiging per mail sturen met daarin de datum en tijd, de spelwijzer, een (team)link en link naar de online leeromgeving met inloggegevens. Dit hebben we allemaal voor je klaargezet. Je ontvangt per post de bijbehorende boekjes of verrassingspakketten en verstuurt deze naar de deelnemers en je bent klaar om te spelen. Op de dag van het spelen van de puzzel zorg je voor een online ontvangst en verdeel je de deelnemers in breakoutrooms.
 • Voor de live versie is een uitnodiging per mail met een tijdstip, locatie en spelwijzer voldoende. De benodigde materialen sturen wij naar je toe of nemen wij mee naar het event.

Ben ik aan een bepaalde tijd of datum gebonden?

Maak je gebruik van onze online leeromgeving dan zal op de afgesproken dag deze voor jullie open staan. Je bent die dag volledig flexibel en niet gebonden aan een tijd.

Wat staat er in het werkboekje?

Dit leuke persoonlijke werkboekje bestaat uit 48 pagina’s en bevat naast alle puzzelstukken ook de uitleg van de stellingen, invulvelden voor de oefeningen, ruimte voor notities, stemkaarten, plan van aanpak en meer.

Wat staat er in de spelwijzer?

De spelwijzer is een heldere handleiding en omschrijft kort en krachtig de spelregels.

Voor wie is de puzzel bedoeld?

Voor iedereen in de organisatie die nieuwe dingen wil leren en de verbinding met collega’s op een ludieke en plezierige manier wil versterken. Het leggen van de puzzel wordt door iedereen heel waardevol gevonden of ze nu veel of weinig energie hebben. In beide gevallen levert het leuke momenten, mooie inzichten en een waardevol actieplan op.

Wat houdt energiepuzzel in?

Deze ludieke puzzel bestaat uit 9 puzzelstukken, met op elk stuk een andere opdracht of vraag. Zo komen er vragen aan bod over energietekorten, energiebronnen en bijvoorbeeld een oefening om zicht te krijgen op waar (te) veel van je energie naar toe gaat en of dat ook wenselijk is. De deelnemers sluiten de puzzel af met een persoonlijk actieplan om de hoeveelheid persoonlijke energie een boost te geven.

Is het ingewikkeld om de puzzel zelf online te hosten?

Nee, sterker nog … het is heel simpel. Je gebruikt je eigen meeting-software, nodigt alle deelnemers uit en deelt ze eventueel alvast in groepjes in voor de break-out rooms. Doordat je ook de inloggegevens meestuurt naar de deelnemers kan de gekozen spelleider inloggen op de website. Een spelleider hoeft dan alleen zijn scherm te delen om samen de puzzel te doorlopen.

Hoe deel je de puzzel dan online?

Je krijgt van ons, voor alle groepjes, een inlogcode waarmee de spelleider terecht kan op onze leeromgeving. De spelleider vindt hier de spelwijzer en de EnergiePuzzel©.
De spelleider deelt de presentatie via het door jullie gewenste communicatie omgeving (Teams/ Google Meet / Zoom /..) met de medespelers.

Wat doet de spelleider?

De spelleider bewaakt de tijd per puzzelstuk en zorgt ervoor dat iedereen voldoende aan het woord komt. Bij de online variant deelt de spelleider de presentatie met de deelnemers.

Met hoeveel personen kun je de puzzel spelen?

Je deelt de deelnemers op in groepjes van 3 tot 5 personen. Een van de deelnemers neemt daarbij de rol van spelleider op zich.

Zorgen jullie voor ondersteuning?

Natuurlijk staan wij iedere werkdag voor je klaar voor aanvullend advies of bij vragen. Het is echter gemakkelijk zelf te regelen en wij verwachten dat je geen verdere ondersteuning nodig zult hebt. Bij de live versie komt een TopState spelleider de activiteit geheel verzorgen.

Wil je liever eerst meer informatie over de mogelijkheden of over de puzzel?

Deze bedrijven hebben de EnergiePuzzel© al gespeeld

Wat vinden organisatoren van de EnergiePuzzel:

“Met het team online de Energiepuzzel gespeeld en al vanaf minuut één spatte de energie van het scherm. De puzzel zet je aan het denken en geeft je handvatten hoe je zelf je regie kan vergroten. Persoonlijk, praktisch en direct toepasbaar. Een aanrader!”

Thirza Koster

Hoofd Opleiding en Ontwikkeling, Anna Zorggroep

“Een waardevolle en zeer effectieve interventie om vitaliteit (in korte tijd) een boost te geven! En daarnaast een cadeautje om te ervaren. Enorm waardevol om ervaringen uit te wisselen en inzicht en bewustwording te creëren over je energiemanagement.”

Suzanne Donders

Consultant werkplezier & vitaliteit, Realise - Schouten & Nelissen

De feitjes welke naar voren kwamen tijdens het leggen van de puzzel hebben gezorgd voor leuke discussies, bewustwording van valkuilen, en veelal ook de bekende ‘o ja’-reacties. Tijdens de afsluiting met de hele groep was de positieve energie duidelijk voelbaar. Veel collega’s gaven aan toch veel tijd te steken in energy-drains en zijn voornemens om een betere balans te vinden in de energieverdeling door meer tijd te steken in energy-gains! Een positieve ontwikkeling en goede motivatie. Al met al een goede sessie!

Rabobank

“Leuke manier om in kaart te brengen hoe het met je energie balans gesteld is, wat je daarin graag zou willen veranderen of bereiken en wat je om dat te behalen dan concreet zou moeten of kan gaan ondernemen.”

Astrid van Duijnhoven