TOPSTATE® 12 stappen methodiek

Energiemanagement met de TopState® 12 stappen methodiek

Deelnemers van de TopState training Persoonlijk energiemanagment worden vaardig gemaakt aan de hand van de onderstaande twaalf stappen. Deze twaalf stappen worden al jaren met veel succes toegepast in de TopState® trainingen. Stap voor stap ontdekken en ervaren de deelnemers hoe zij zelf grip krijgen op hun biochemie en brein en met een optimaal energiemanagement gemakkelijker te kunnen presteren en leven.

Stap 1 – Biochemie, hoe werkt het?

In dit eerste deel van de training, waarin de deelnemers kennis met elkaar maken tijdens een ontbijt, doorlopen we de stappen van de training en delen we onze wederzijdse verwachtingen. In het theoretische deel van deze sessie duiken we in de biochemie en leren de deelnemers hoe de werking van stresshormonen ons beïnvloeden en hoe deze te herkennen zijn.

Stap 2 – Wat als je biochemie ontregeld is?

In dit deel gaan we in op de gevolgen van een ontregeld biochemisch systeem. Uit de individuele metingen die bij de deelnemers zijn afgenomen, wordt duidelijk dat de biochemie niet altijd optimaal reageert. Er wordt duidelijk wat een onhandige aansturing inhoudt en welke eerste herstelstappen je kunt inzetten.

Stap 3 – Hoe optimaliseer je de communicatie in je lichaam?

Voor een optimaal energiemanagement heb je een optimale communicatie nodig in je lichaam. Vandaag gaan we kijken naar het neurogene netwerk wat daarvoor verantwoordelijk is leren de deelnemers hoe zij dit zelf kunnen gaan beïnvloeden.

Stap 4 – Hoe verkrijg je de juiste energieverdeling in je lichaam?

Energie is niet altijd eerlijk verdeeld in je lichaam. Mentale overlevingssystemen spelen bijvoorbeeld een grote rol bij de verdeling van je energie. Als je weet hoe dit systeem werkt kun je het zelf gaan inregelen en optimaliseren. In deze training leren de deelnemers met dit mechanisme te spelen en het in hun voordeel aan te passen.

Stap 5 – Op welke manier realiseer je een ideaal biochemie-ritme?

Optimaal werkende biochemische processen zijn ingeregeld op natuurlijke bioritmen. In deze training maken de deelnemers kennis met het dag- en nachtritme en ontdekken ze hoe en wanneer je van nature het beste kunt presteren en optimaal kunt slapen voor meer energie.

Stap 6 – Hoe bestuur je je autonome zenuwstelsel?

In deze training kijken we naar de werking van het zelfsturende zenuwstelsel. Ondanks dat het zelfsturend heet ontdekken je hoe je hier invloed op kan uitoefenen. De deelnemers gaan hier in de training mee aan de slag om zo ook dit systeem wat de biochemie beïnvloed onder de loep te nemen en mee te nemen in ons energiemanagement.

Deze zesde sessie is de laatste training die gaat over het fysieke deel van energiemanagement. De deelnemers hebben inmiddels ervaren dat ze hun biochemie zelf kunnen reguleren en ervaren ook dat er nog een andere grote component bestaat die je energiemanagement beïnvloedt. Hier gaan we in de volgende sessies mee aan de slag.

Stap 7 – Hoe communiceert je brein met je biochemie?

In deze training gaan we de overstap maken naar het brein en zien we in een helicopterview hoe het brein en de biochemie samenwerken. We bestuderen hoe het brein de indrukken van buitenaf verwerkt wat meer inzicht geeft in onze gedragingen en reacties.

Stap 8 – Wat zijn de bouwstenen van je brein?

Nu het overzicht duidelijk is gaan we aan de hand van het TopState model kijken naar de verbindingen in ons brein en gaan we deze in opbouw leren herkennen. De deelnemers leren de signalen van deze breinactiviteiten in het dagelijks leven te volgen om ze over enkele sessies op de juiste momenten aan te kunnen passen.

Stap 9 – Hoe spreek je de taal van jouw brein?

Hier zetten we de laatste stap die we nodig hebben om vervolgens verbindingen in het brein aan te passen. De deelnemers gaan de taal van hun eigen brein herkennen en in kaart brengen.

Stap 10 en 11- Op welke manieren kun je jouw brein aanpassen?

In deze trainingen staat er naast het begrijpen van de werking, het aanpassen van je brein centraal. De deelnemers leren technieken waarmee zij zelf nieuwe breinverbindingen kunnen maken. Bij de toepassing hiervan kunnen zij direct in hun biochemie waarnemen dat dit energie oplevert. De deelnemers worden vaardig gemaakt met specifieke technieken die inspelen op de verschillende talen in het brein.

Stap 12 – Het complete overzicht van het TopState Model

De deelnemers hebben in deze training het complete overzicht hoe zij hun energie zelf optimaal kunnen managen. In deze training worden ook de laatste technieken aangeboden voor een sterk en duurzaam energiemanagement.

Evaluatie stap – Aan de slag met energiemanagement

In deze afsluitende sessies gaan de deelnemers aan de hand van een quiz met verschillende casussen nogmaals door de gehele materie heen. Met veel praktijkvoorbeelden koppelen we het TopState materiaal aan de dagelijkse praktijk.

Test gratis jouw energie

In vijf minunten weet jij of je een energielek hebt

TopState Garantie

Altijd geslaagd

Kritische selectie bij de intake op resultaat mogelijkheden
Metingen voor en na de training brengen je resultaten in beeld

Iedereen kan deze technieken leren

Ruim aanbod aan passende technieken
Je krijgt precies dát aangeboden wat voor jouw succes van toepassing is

Razendsnel resultaat

Na maximaal drie trainingen ervaar je het effect

Niet goed geld terug

Als je na drie trainingen nog niet overtuigd bent stap je kosteloos uit

Deelnemers waarderen deze training met een:

“Van alle trainingen en trajecten die ik de afgelopen jaren heb mogen volgen, is dit er één die mij nieuwsgierig en geboeid houdt. De wijze waarop Chantalle, met veel enthousiasme, kennis, kunde en vooral zonder te oordelen, de bijeenkomsten kleur geeft, verdient een dikke pluim. Een must, voor eenieder die meer uit zijn/haar leven wil halen!”
Toine Doreleijers

Owner, TEAMBOOST

“Dit is voor mij de eerste training geweest die in mijn leven écht iets heeft veranderd. Na iedere training keek ik alweer uit naar de volgende en ik vond het gewoon jammer toen deze afgerond was.”

Sanne van Sluijs

Praktijkhouder, GRIP

“Je krijgt veel handvatten om de ‘baas’ te zijn over je eigen brein en energie. Heel blij dat dit op mijn pad is gekomen. Ik raad het iedereen aan.”
Freek Steijlen

Makelaar/Taxateur, Janssen Steijlen